Hvordan komme seg fra bunn til topp i skiskyting?

Etter en kjedelig konkurransesesong med mye avbrekk klarte allikevel skiskytter Vetle Rype Paulsen å avslutte sesongen med suksess.

Sesongen startet med overbelastning på begge leggene. Da var det bare å lære seg hvordan man håndterer dette gjennom styrkeøvelser han fikk fra en annen skiskytterkompis. Etter en måned begynte leggene å spille på lag igjen, og Vetle fikk en god rennhelg på Lygna i desember. Men lykken varte ikke lenge, for da han kom hjem ble han forkjølet. I motsetning til oss vanlige folk får ikke Vetle jobbet med litt halsvondt og tett nese, så han gikk glipp av en god treningsperiode gjennom julen.

Nytt år og nye muligheter! Det var rennhelg i Stiklestad uken etter nyttår og siste sjanse for å kvalifisere seg til IBU, som er nivået under World Cup. Vetle har en intensiv uke med trening i forkant og begynner å føle seg i fin form. Nå gjelder det å gjøre et godt renn! Men etter en hyggelig kveld med kjæresten og uheldigvis noen dårlige scampi kvelden før, blir Vetle matforgiftet og dermed sengeliggende hele helgen. Skuffelsen er åpenbart stor, men han evner å legge det bak seg og se fremover i stedet. Nå er det kun NM i Alta som gjelder. Vetle og treneren hans legger opp en fem ukers plan som følges slavisk.

Han gjennomfører et par Norgescuprenn med varierende hell disse ukene, men fokuset er kun på Alta. Etter fem uker med knallhard trening og fullt fokus var det klart for NM, og Vetle opplever endelig at alt klaffer. Han tar med seg 2. plass i sprint, 2. plass i stafett og 7. plass i fellesstart, og det ble i etterkant avgjort at han kommer med videre på rekruttlandslaget. Hurra! Vi gratulerer!

For oss i Dignus Medical er det inspirerende å se hvordan Vetle klarer å reise seg etter motgang. Fullt fokus og strukturert trening var nøkkelen til suksess, og dette er noe vi også tar med oss og kan lære noe av i den jobben vi gjør hver dag.

Takk for at vi får følge deg Vetle, vi heier videre neste sesong!

Denne nettsiden bruker cookies for å bidra til en enkel surfeprosess. Fortsett å bruke siden som normalt dersom du godtar dette.