Spesialister vokser ikke på trær, de må skapes

REKRUTTERING: Hva med å heller investere i å utdanne helsepersonellet vi mangler, i stedet for å kun diskutere sentralisering, skriver Jonas Gonsholt.
Paal Svendsen, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons

Nå er det Helse Nord, neste gang Vest eller Midt. Men hvorfor ikke ta problemet ved roten?

Skrevet av Jonas Gonsholt, LIS1 ved Nordlandssykehuset i Lofoten. Saken er først publisert i Dagens Medisin. 

«REKRUTTERINGSVANSKER!», «For mange vikarer!», «Operasjoner stanset grunnet personellmangel». Dette er noen av de mange overskrifter jeg har lest om tilstanden ved norske sykehus den siste tiden.

Mange roper nå om sikkerheten til pasienter, om tapte arbeidsplasser, mens ledelsen i Helse Nord sier de mangler kritisk personell og er nødt til å gjøre endringer. Sykehus skal legges ned og sentraliseres, helikopter må kjøpes, super-sykehus skal skapes. Hele landsdelen skal konkurrere om den kompetansen som finnes. Vi skal tyne mer ut av de få vi har. Nå er det Helse Nord, neste gang Vest eller Midt. Men hvorfor ikke ta problemet ved roten – hva med heller investere i å utdanne helsepersonellet vi mangler, i stedet for kun diskutere sentralisering?

Du kan lese hele saken i Dagens Medisin

Denne nettsiden bruker cookies for å bidra til en enkel surfeprosess. Fortsett å bruke siden som normalt dersom du godtar dette.