Helsearbeiderne som redder Norge

– Det er utfordrende å finne erfarne sykepleiere til sykehuset, sier avdelingsleder ved lunge og geriatrisk sengepost ved Sykehuset i Telemark, Erik Thomassen.


Heldigvis kunne vi i Dignus Medical tilby sykehuset Stephen Declercq. Han har bred erfaring som sykepleier både fra hjemlandet Belgia og Tyskland.

– Jeg liker meg her. På sengeposten har jeg ansvaret for fem eller seks pasienter. Jeg ønsket meg til ordnede forhold i en mindre by, og det har jeg fått her i Skien, sier Stephen.

Nå har han vært ansatt på sengeposten i et drøyt halvår, og avdelingsleder Erik Thomassen er utelukkende positiv.

– Dignus kontaktet meg og spurte om jeg ville jobbe i Norge eller Sverige. Jeg svarte Norge med en gang, sier Stephen.

– Det er tydelig at han har gjort en jobb før han begynte her. Både språkkurs, egen interesse og innsats er upåklagelig, og erfaringen hans er gull verdt for oss. I tillegg har oppfølgingen fra Dignus Medical vært veldig god, sier Thomassen.

Seksjonsleder Erik Thomassen (t.v) er glad for rekrutteringsbistanden fra Dignus Medical, og ikke minst med den nye sykepleieren, Stephen Declercq.

 

SJEKKET OG KLARE TIL ARBEID
Når Dignus Medical bistår med rekrutteringen, gjør vi grundig forarbeid. Vi tar seg av referansesjekker, sørger for nødvendig språkopplæring og sjekk av faglige kvalifikasjoner – alt man selv må stå for ved egne ansettelser. En service Thomassen er veldig fornøyd med å ha fått hjelp til.

Norge mangler over 14.000 fagfolk. Dignus Medical rekrutterer aktivt i hele EU og har kandidater klare for jobb i Norge.

 

PSYKIATER GLEDER SEG TIL Å JOBBE I NORGE
I Bratislava i Slovakia er psykiater Tomas Kulhan i gang med språkopplæring. Han har allerede besøkt stedet han skal jobbe og møtt fremtidige kolleger. Han gleder seg til å flytte til Norge med familien.

– Jeg har alltid hatt god kontakt med Norge og føler vi tenker likt. Jeg er glad i kulturen og ikke minst den medisinske kulturen i landet.

Tomas er fornøyd med dialogen med Dignus Medical og hvordan selskapet legger til rette for familien hans.

Vi rekrutterer helsepersonell med alle typer spesialiseringer. Både til faste stillinger og vikariater. For eksempel har vi psykologer som kan bidra til at norske kommuner har det lovfestede psykologtilbudet. Heidi Aagaard, administrerende direktør i Dignus Medical

 

FASTLEGEVIKAR FRA NEDERLAND
Tilbake i Norge vikarierer nederlandske Maarten Theunissen som fastlege.

Allmennspesialisten fra Utrecht har jobbet på flere fastlegekontor det siste året.

I motsetning til sykepleier Stephen og psykiater Tomas, er Maarten vikar.

– Jeg liker at jeg har mer tid til å snakke med pasientene her. Både pasienter og kolleger tar meg godt imot. I tillegg er det supert å kunne kombinere jobb med å reise rundt i Norge, sier Maarten.

Maarten Theuissen er fastlegevikar, utleid gjennom Dignus Medical.

 

Saken er skrevet av Schibsted Partnerstudio

Denne nettsiden bruker cookies for å bidra til en enkel surfeprosess. Fortsett å bruke siden som normalt dersom du godtar dette.