Vi har en offentlig krise, ikke et privat problem

KRISE: Dessverre kommer vi stadig tilbake til runddansen om det private som en trussel mot det offentlige, skriver Lill Sverresdatter Larsen. Foto: Kristin Henriksen

Vinteren kommer. Om helsetjenesten kollapser, kollapser alt. Vår tids velferdskrise trenger brede politiske svar. For å finne de må vi klare å enes om hva som er det virkelige problemet.

Det har vært flere innlegg om hvordan helsetjenesten skal møte den store befolkningsendringen i Dagens Medisin i det siste, men dessverre kommer vi stadig tilbake til runddansen om det private som en trussel mot det offentlige.

Dette kan være interessant å snakke om, men krisen vi allerede står i ligger ikke i forholdet mellom det offentlige og private. Vi trenger bred politisk forståelse for at Norge har en stor og voksende bemanningskrise. Dette er bakteppet når Norsk Sykepleierforbund har landsmøte neste uke.

Saken er skrevet av Lill Sverresdatter Larsen, leder i Norsk Sykepleierforbund. Du kan lese hele saken i  Dagens Medisin

Denne nettsiden bruker cookies for å bidra til en enkel surfeprosess. Fortsett å bruke siden som normalt dersom du godtar dette.