En varslet katastrofe: Ti grunner til at prosessen i Helse Nord må stoppes

TILLIT: Vi som helsepersonell har ikke lenger tillit til at ressursgruppene og Helse Nord sine utredninger er korrekte og forsvarlige, skriver innsenderne. Foto: Terje Pedersen

Vi som helsepersonell har ikke lenger tillit til at ressursgruppene og Helse Nord sine utredninger er korrekte og forsvarlige.

Skrevet av Kenneth Lauvås m. fl.
KST. OVERLEGE, ANESTESIOLOGI, HELGELANDSSYKEHUSET MO I RANA

HELSE NORD RHF har fått i oppdrag av Helse- og omsorgsdepartementet å utrede funksjons- og oppgavedeling i og mellom sykehusene i landsdelen. Dette arbeidet pågår nå, og har en retning som ligger an til å ødelegge helsetilbudet til store deler av befolkningen i Nord-Norge. Bakgrunnen for utredningen er klar; Helse Nord har de siste årene havnet i et økonomisk og personalmessig uføre de ikke har kontroll over. Man velger med dette som bakteppe å igangsette en lite gjennomtenkt utredning som blant annet benytter mangelfulle, og direkte misvisende tall. Dette tallgrunnlaget brukes deretter til å foreslå nedbygging og nedlegging av robuste fagmiljø og sykehus over hele Nord-Norge. Vi kan ikke få understreket sterkt nok hvilke alvorlige konsekvenser dette vil få for helsetilbudet til befolkningen i Nord-Norge. Vi velger å si i fra da verken Ingvild Kjerkol, Helse Nord eller arbeidsgruppe 1 ser ut til å innse hvor lite kunnskapsbasert og grundig denne prosessen er, og hvilke katastrofale konsekvenser den vil føre med seg.

Les hele saken i Dagens Medisin

Denne nettsiden bruker cookies for å bidra til en enkel surfeprosess. Fortsett å bruke siden som normalt dersom du godtar dette.